dijous, 15 d’abril de 2010

De l'odi sols s'ha explicat lo dolent


L'odi és criteri. És l'opinió més extrema, igual que ho és l'amor en les seves antípodes. Si l'amor és bo, l'odi també ho és. Si l'odi és dolent, l'amor ho és.
L'odi és personalitat.

Em diu molt més d'algú saber què odia, que no pas què li agrada. Que la gent és molt tòpica en això últim, però tots tenim aquelles fòbies peculiars que ens defineixen.

Una persona que no odia res és una persona gris.
Maradona deia que és blanc o negre, però mai gris. Maradona el què hauria d'haver fet és morir-se fa anys de sobredosis, haver deixat el suposat mite (del que jo sempre dubtaré, però això potser és degut a la meva desgana futbolera) i un cadàver millor que el què deixarà aviat.

Però per agafar l'exemple de Maradona, agafem Adolf Hitler, que fa més gràcia. A no ser que siguis jueu o, paradoxalment, familiar seu.


- Oh, però l'odi provoca assassinats, i mort, i destrucció!
Això ho fan els fanàtics. I la mare Terra (the planet, not the web neither the mom). L'amor també genera fanàtics assassins. I coses com els No-me-olvides, Hello Kitty o transexuals que entren a Gran Hermano (i fan que s'hagués de dir Gran Hermafro).
Què els he d'explicar, si jo treballo a l'Església, l'empresa referent d'aquesta bipolaritat. Jesús és amor i et matàvem si creies una altra cosa.

Si l'amor -diuen que- és necessari -o hasta imprescindible-, l'odi també. No hi ha llum sense foscor, ni salut sense mort, ni integritat sense Pilar Rubio. Em sembla que a Lost ja hi ha alguna metàfora del pal.

Si hi han blogs tant roses que provocarien diabetis a Fresita, també hi ha d'haver odisferes.

Perquè si s'estima una cosa, s'odiarà tot el què representi el contrari. Així que l'Odisfera no sols destil·la mal rotllo i ofenses a cholón. Entre línies s'obre un gran ventall de coses que estimem. No tot lo oposat del què critiquem, però una part segur. En certa manera, l'Odisfera és un conjunt més dels blogs amariconats que poblen la red, però buscant un punt de vista heterosexual.

Amor a l'odi

10 comentaris:

 1. personalment odio a la gent que es passa el dia dient, jo això ja ho deia fa temps...

  fillsdeputa!

  per cert, jo ja ho deia fa temps que l'odi és el motor social que empeny una societat cap endevant, la manté unida i la fa treballar (o aniquilar) cap un objectiu comú. ja ho sabia del cert l'adolf.

  ResponElimina
 2. Aquesta setmana he trobat un dels exemples que vostè cita a un web. Es diu periodistadigital.com i és una d'aquestes coses ràncies i fatxoses, a l'estil Intereconomia. Té la seva secció de religió on es fan diatribes anti avortament i es condemna l'eutanàsia.

  Aquest cap de setmana, però portava una notícia sobre una manifestació a París a favor d'uns etarres. Un dels manifestats va tractar de penjar una bandera al L'Arc del Triomf, va caure i es va fracturar les cames. El periodista comença amb un piadós: "La pena es que no cayera de cabeza en lugar de hacerlo de pie, pero ha tenido al menos su castigo"  Amor i odi... (i una mica de puta cara dura)

  ResponElimina
 3. Kortatu dixit: "odio a todo el mundo y estoy lleno de mezquindad, y rezo para que llegue una guerra nuclear!"

  ResponElimina
 4. L'odi és tot això però, sobretot, és teràpia. I permet molt més ingeni que el japiflowerisme. Per cert, nem-brutal l'última afoto. Podríem fer hitlers en 3d, em plan proavocador.

  ResponElimina
 5. Em sembla que li ha sortit un imitador.
  http://curadrogata.blogspot.com/

  ResponElimina
 6. Pare, l'acompanyo en el gran sentiment d'odi que tinc a les novies dels meus amics. I a més cada día son mes fees, gordes i suen més.

  ResponElimina
 7. El concepte odi se'l va inventar l'església i el poder establert perquè no en poguéssim dir 'franquesa' o 'sinceritat' i contraposar-lo així a amor i felicitat.

  ResponElimina
 8. Lo del cura drogata aquest... en fi, ja s'ho farà...

  ResponElimina
 9. L´odi, com els pets, millor fora que dins. Es molt terapèutic.

  ResponElimina
 10. Odieu-vos els uns als altres com jo us odio

  ResponElimina

 
ir arriba