dimarts, 24 de novembre de 2009

Tercer Congrés Catalanista

Ahir al vespre vaig assistir a l'acte de colenda del Tercer Congrés Catalanista que va tenir lloc al Parlament de Catalunya.

La cita era a les 7 de la tarda, però a les 6 ja hi havia la majoria de convidats, puntualitat extrema a la qual no estic en absolut acostumada i que em va sobtar. El que no em va sobtar gens era ser la més jove de tota la sala i que la mitjana d'edat, pel cap baix, fossin 60 anys. Malgrat tot, no paraven d'omplir-se la boca tots els que van parlar de la importància de les noves generacions, del jovent, que si la gent jove no és el futur sinó el present... bla, bla, bla.

Com els dic el públic assistent de jove en tenia com a molt l'esperit, però ja que s'ha de potenciar tant la gent jove perquè donin empenta al catalanisme, anem a veure quin va ser l'escollit per donar a conèixer les conclusions de cada àmbit:

Sr. Josep Espar, secretari general del Tercer Congrés Català. (82 anys)
Sr. Jaume Sobrequés, vicepresident de l'Àmbit de Cultura i Llengua. (66 anys)
Sr. Jordi Sales, vicepresident de l'Àmbit de Societat i Valors. (66 anys)
Sr. Jordi Cuixart, vicepresident de l'Àmbit d'Economia i Innovació. (no he trobat l'edat, però uns 40 aprox.)
Sra. Patríca Gabancho, vicepresidenta de l'Àmbit de Política.(57 anys)
Sra. Assumpta Fargas, presidenta del Tercer Congrés Catalanista.(57 anys)
M.H. Sr. Ernest Benach, president del Congrés de Catalunya. (50 anys)

Com poden comprovar, uns putos vells jovenalla...

Una altra cosa que em va cridar l'atenció és que, d'entrada, tots els assistents ja tenien la lliçó més que apresa i, per tant, tampoc calia convèncer ningú de res. De totes maneres, una vegada i una altra es repetia que s'havia de contagiar el catalanisme tant als autòctons com als nouvinguts. Però el cert és, que fins i tot, tot el públic que en teoria estava interessat amb el tema a vegades s'adormia literalment davant dels discursets que ens van oferir alguns dels personatges esmentats anteriorment. Per posar alguns exemples: El Sr. Josep Espar potser és un intel·lectual, però l'home ja és moooooolt gran i a vegades semblava que se li acabés l'oxigen, cosa que molt atractiva no és; i el Sr. Jodri Sales deuria tenir el personal ben avorrit si feia les classes amb les poques dots comunicatives que va mostra tenir. Avorridíssim.

Com volen atraure algú amb tota aquesta colla de carcamals al capdavant? Que hòstia, a part, viuen a una altra òrbita. No s'adonen que després, quan surts d'aquest món de catalanisme ferm però extremadament envellit, entres a qualsevol bar i no saben què cony és un tallat o, vas a una escola del barri de Sants, i el 90% dels alumnes són immigrants que no senten parlar català més que en les aules d'acollida. Però què els expliques a tota aquella gent? Ells quan surten d'allà, el xofer els porta a casa amb l'audi de torn, i el tallat ja els hi porta l'assistenta (la qual segurament és immigrant) mentre esperen que tornin els seus fills del St Paul's School .

D'acord, que val més això que res? Segur. Que les conclusions a les que van arribar sobre paper fan bona pinta i tot? És clar que sí. Però, si no són ni capaços de seduir a un públic que a tot els dirà amén, imaginin-se què podran arribar a aconseguir amb la resta de ciutadans a la majoria dels quals el catalanisme els suda soveranament la polla.

15 comentaris:

 1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Els bascos s'ho munten millor: Només cal veure qualsevol competició esportiva amb tots aquells gudaris perquè t'agafin ganes de deixar-te ensenyar l'euskera i el que faci falta.

  N'hauríem d'aprendre d'ells i poder triar els joves més guapos de Catalunya per promoure el català.

  ResponElimina
 3. La meva pregunta és: Va assistir vostè per voluntat pròpia? Tal i com ho pinta espero que com a mínim al final hi haguessin canapès de tres parells de collons i Juvé i Camps Reserva...

  ResponElimina
 4. Aprofitaré per disparar cap a l'altra banda, així ens cobrim, Sagris.

  Jo li diré on estava el jovent taaan catalanista: Al Facebook, creant mil-i-un grups redundants i esperant davant la pantalla a que s'hi uneixin com més millor, tots ja convençuts. En això s'assemblen als vells.

  I direu: I què fas tu, Bukkàkez?

  Doncs procurar ser feliç. I en això, la política i el catalanisme fa molt temps que no m'hi ajuden.
  M'estimo molt Catalunya, però sóc més d'odiar molt l'anticatalanisme.
  Quan arribi el moment de fer el pas endavant que realment serveixi per avançar, allà estaré. Fer-ne un per demostrar a qui sigui que sóc capaç de fer-lo em suda la polla.

  Mentrestant, jo i la meva bona vida és l'únic que m'interessa. No penso enganyar a ningú, en aquest aspecte.

  ResponElimina
 5. el catalanisme esta fatal i cada cop estara pitxor


  tot i el suport institucional que rep

  jo seguire relacionant me amb els meus en catala

  a les inmis als bars m hi adresso en xarnego perque veig que tenen 100000 problemes i no vull crear n s lhi un altre solicitant les hi en una llengua que no comprenen o sigui que soc un noi molt sensible i avantposo la dimensio humana de la susodicha abans que la pervivencia d una llengua ( UVI )

  de petits anavem amb els amics i pares a les manis a cremar containers i tirar petards als nacionals


  tot aixo s ha perdut

  i , com diu el poeta , les coses que s en van ja mai tornen verdad chopo maestro de la brisa


  PIO BAROJA & GAT TELEPATA = MDT

  ResponElimina
 6. Primera notícia. Quan van ser els altres dos?

  ResponElimina
 7. Home, podrien provar amb una web de porno en català, que aixó segur que atreu l'atenció

  ResponElimina
 8. Fins hi tot això s'ho munten malament!
  A veure, jo, com el Josep, no en sabia res de res, potser no hi hagués anat, d'acord, però n'hauria parlat d'aquest congrés, i "la gent crida gent oi? ".
  Hòstia! És que fer país en aquest país...te lo seu, i ja en cal de voluntat, ja!

  ResponElimina
 9. ôsties, Pater.
  Em té acollonit.
  Primer surt al programa del Buenafuente, i ara ens el trobem al Parlament de Catalunya...

  Ja té a punt la cita amb l'Obama?

  ResponElimina
 10. Al catlanisme li cal més treball de proximitat i menys congressos i conferencietes. Així s'aconsegueix fidelitzar un públic (k tb està bé, només faltaria) però no arribar a més gent, k ha de ser l'objectiu primordial.

  ResponElimina
 11. Senyor Gerent, torni's a remirar aquest post escrit en femení i sense cap imatge grotesca.

  Sé que acaparo el blog i sobretot el twitter, però també escriu de tant en tant na Sagristana. Pari'n una mica d'atenció, per favor.
  Crec que haurem de pendre mesures per acabar amb aquesta massa dilatada confusió. Fusionar-nos, potser? Pare Saggristake?

  ResponElimina
 12. jaaal... disculpes Sagristana.
  L'he confós amb un homenot.

  Disculpeu Pater, he confós les faldilles de la Sagristana amb el seu hàbit.

  Com a penitència els li regalaré algun dia alguns aleluies i tal i tal.

  ResponElimina
 13. Pare Bukkannan molaria més com a fusió.

  Dit això, jo sóc catalanista "de pro". Algun dia d'aquests aniré a les joventuts de convergència a veure si m'hi volen. Un tio jove, format i amb idees. Les tinc totes per fracassar.

  Merda de país...

  PD: El dia que jo mani, hi haurà conselleria de "Chonisme"

  ResponElimina
 14. Pare Bukkanan molaria més com a fusió.

  Dit això, jo sóc catalanista a tope. Algun dia d'aquests em presentaré a les joventuts de convergència a veure si m'hi volen. Sóc jove, format, i amb idees. Les tinc totes per fracassar.

  Merda de país...

  PD: El dia que jo mani, hi haurà ministeri de "Chonisme"

  ResponElimina
 15. En primer lloc, Sr. gerent està més que perdonat. És ben normal no percatar-se de la meva existència ja que ara feia bastant de temps que no em dignava a actualitzar freqüentment (i així continuarà, segurament).

  En segon lloc, a mi l'opció de fusionar-nos m'agrada, sobretot pel nom "Pare Saggristake" i perquè poder reproduïr el mític "Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusióooooooooooo! Haaaaa!" sempre m'és plaent.

  I un cop dit això, dir-los a tots que:
  a) el Primer congrés catalanista va ser al 1880 i el segon al 1883. Ni tan sols els anciants assistent al Tercer havíen nascut.

  b)Hi vaig anar a acompanyar al meu pare, que va cometre l'error de comentar-me que l'havien convidat i jo m'hi vaig autoconvidar. La meva intenció era anar d'acompanyant a la útlima moda que s'estila (putilla) però no em va deixar.

  c)Al finalitzar no hi van haver canpés, sí una copa de cava (no em facin dir de quina marca).

  d) Nois de bon veure no n'hi havia cap no... i si esperen que el fill del Pujol ens encomani catalanisme anem arreglats.

  e) El problema està en què es pensen que el jovent encara va amb xiruques a escalar el Pedraforca. I sí que n'hi ha, però no només aquests són catalanistes. És més, alguns d'aquests ni tan sols ho són.

  f) Si ni tan sols el Sr.Josep que tot ho sap i està al dia havia sentir a parlar d'aquest congrés "apaga y vámonos". Ara sí que veig que ha estat un fracàs absolut.

  ResponElimina

 
ir arriba