dilluns, 29 de juny de 2009

Curiositats i secrets eucarístics (II)

Els confessionaris

Existeixen sols des de fa uns seixanta anys. La seva creació fou com tots els grans descobriments: per error.
En aquest cas, Monsenyor Fîhnstroohm, un jove capellà suec, estava muntant un armari Garderob de la recent creada empresa de mobles IKEA.
Per suposat, com les instruccions de muntatge no venien en capítols i versicles, es va confondre lleugerament i va crear el primer confessionari de la història.

El capellà, intentant muntar el Garderob,
junt les seves sagristanes

Abans d'això la gent es confessava a crits pel carrer, quan es creuaven amb el mossèn. Amb l'invent dels confessionaris es va solucionar la falta d'intimitat dels pobles i l'altament preocupant pràctica del safareig. Que les senyores arribaven inclús a embrutar la roba expressament per haver-la d'anar a netejar al safareig públic i compartir magnes quantitats de rumors, escàndols i comentaris. Era l'internet -2.0, molt millor que el d'ara, doncs la gent no s'escudava darrera estúpids nicks i avatars.

Ben pocs us podíeu pensar que els antecedents de la red de comunicacions estiguessin suportats per les dones, eh?

4 comentaris:

 1. No en tenia ni idea! Jo que pensava que s'havien fet amb tota la conciència perquè els sacerdots poguessin fer de les seves tot confessant i preguntant detalls dels pecats als seus parroquians...
  ...i perquè les ments més pervertides puguessim pensar la de marranades que es poden fer allí dins...
  (M'hauré de confessar pel que acabo de dir?)

  ResponElimina
 2. El confessionaris tenen un origen industrial, la "leche pascual" s'obté als confessionaris durant els mesos de la quaresma.

  ResponElimina
 3. Cada dia surt un cura de l'armari(=confesionari)

  ResponElimina
 4. Lo dels ridículs nicks i avatars és més vell que el cagar ajupit. El noi del iogurt és com coneixien a Poble Sec a l'actual director del diari Sport i hauria d'haver vist com s'enjoiava la meva tieta Angelina quan anava a xafardejar a la rambla de Vilanova i la Geltrú.

  ResponElimina

 
ir arriba