dijous, 15 de gener de 2009

Vicks VapoRub = Farsants?

Anant d’una web a una altra, ahir vaig arribar a aquesta notícia:

“El popular ungüento Vicks VapoRub, utilizado para paliar los síntomas de la tos y la congestión, puede ser dañino para los bebes y los niños de corta edad. Un nuevo estudio publicado en 'Chest', la revista del American College of Chest Physicians -especialistas en dolencias del pecho- muestra que este común bálsamo puede estimular la producción de mucosidad e inflamación en las vías respiratorias, lo que puede causar severos efectos sobre la respiración en bebés y niños de corta edad.”

Tot i que en la contiunació de l’article queda més que clar que els efectes secundaris només sorgeixen si el producte no s’utilitza correctament, el titular és ben escandalós per tal de causar alarma: “El Vicks VapoRub engaña al cerebro, no ayuda a respirar mejor”.

I si fos veritat que enganya el cerbell... què? Qui estigui lliure d’haver pecat de pendre’s alguna substància per enganyar el cervell que llanci la primera pedra (que ja ens la fumarem els atres).
De tota manera, el que m’ha cridat l’atenció és que hi hagi un American College of Chest Physicians* i que a sobre tinguin una revista anomenada “Chest”. Ja m’imagino quin tipus de "científics" hi ha "investigant" allà i quins recursos utilitzen. Segurament alguna cosa similar a això:Clar, com que no foten res més en tot el dia que palpar pits, després han de justificar el sou i publicar la primera bestiesa que els passa pel cap. Ja m’imagino la conversa d’abans de fer “l’estudi” aquest del Vicks VapoRub:

A- Ei, ei.. que es veu que a part de tocar tetes hem de publicar els descobriments que fem a una revista!!!
B- Hòstia... ja deia jo que aquesta feina era massa bona i ben remunerada..
A- Ufff i ara quin marrón no? Jo no en sé d’escriure... no em van dir res d’escriure quan vaig agafar la feina..
B- Tranquil! Va... porta el primer que tinguis a mà, ho esnifem i a veure que ens surt. Total, qui vols que ens prengui seriosament si on ho hem de publicar es diu “Chest”.
A- L’únic que tinc a mà és el VicksVapoRub... o això o el de sempre.
B- No, no... superglue i retoladors takker no, que ja està massa vist. Porta això d’eucaliptus va.
L’endemà al migdia, quan se’ls va passar el colocón...
A- Tio doncs això d’ahir sembla que m’ha matat més neurones de les que mai hagués imaginat que tenia.
B- A veure quin efectes secundaris posa al prospecte que pot tenir?... Mira! Diu que si se’n fa mal ús enganya el cervell!
A- Va doncs fem un copiar i pegar i tornem a lo nostre...

No sóc l’única que s’adona de qui són els autèntics farsants oi?


* És aquí on està realitzant les seves investigacions oi Albert? ;)

11 comentaris:

 1. Efectivament, són un impostors.

  La veritat és que com més passa el temps i més vaig veient com funciona tot (tot lo important, vull dir, gestionat per adults mínimament intel·ligents) més m'adono de lo inocent que era de petit/jove.
  Pensava que tot era un engranatge perfecte on tothom feia la seva feina a la perfecció, tots molt professionals, i m'aterria pensar en no poder arribar a ser tan responsable o professional com els qui feien rutllar el món.
  Ara veig com a tot arreu, en tota feina i servei, la gent fa les coses de qualsevol manera (tot i que sempre hi han excepcions) i de responsable i professional, l'únic que tenen és un títol o un contracte.
  Quina desil·lusió, per una banda, i quin descans al veure que arribar a aquest nivell, sols és qüestió de estar viu.

  La gent té uns collons que fan por...

  ResponElimina
 2. A les escoles tiren més del clàssic pegamento o el barnís. Hi ha nens que es passen la classe de plàstica amb el pegamento enganxat al nas i després es flipen sols. Almenys quan estan flipats no molesten.
  Si el Vips fa el mateix efecte i corre la veu entre el professorat, auguro un bon futur a aquest mític producte.

  ResponElimina
 3. Vaja... ha tocat vostè el fabulós, i alhora misteriós món de la recerca, benvolguda Sagristana... Se'n podria escriure una enciclopèdia dels mamoneos del món de la ciència, dels copy-paste, de les revistes internacionals... (només diré que la susodicha "Chest" tenia un factor d'impacte de 3.924 al 2006 i això és un número força alt, ergo la revista és de prestigi).
  Voldria també proclamar als quatre vents que depèn d'on facis la recerca és més fàcil colar el gol d'un article mediocre en una bona revista (els de science encara no m'han dit res...), i clar, si ets investigador d'un centre yankee gairebé tens la porta oberta. Molt trist, però alhora molt bo per mi ara mateix jajajajaja.
  En fi, que esnifin el que vulguin, que jo amb l'amoníac i el cloroform ja faig el fet.
  Salut !!!

  ResponElimina
 4. Ah, els fàrmacs caiguts en desgràcia. Què se n'ha fet del Tauriton?

  ResponElimina
 5. A mi el Vicksvaporub Cristina Barcelona sempre m'ha recordat a la vaselina. No les de guti, les dels gais. bé, les dels dos. És pels que volen provar coses noves. Com el fortuna i el fortuna mentolat. Aconsegueix un sexe anal més refrescant i espectorant!

  ResponElimina
 6. Parlant de Vicks VapoRub i farsants...

  http://es.youtube.com/watch?v=4XdzMV1dLe8

  I això que no he trobat l'original que tots recordem.

  ResponElimina
 7. Pues a mi el ferum a Vicksvaporub em col·locava quan era jove. Es més, en temps de crisi no descarto tornar-hi a l'habit com a substitutiu de estupefacients mes cars i destructius.

  ResponElimina
 8. Sr. manel,jo sempre tenia un potet de vichs a la tauleta de nit.,encara que no estigués constipada, m'agradava l'olor i avans de dormir me'n posava una mica sota al nas.

  ResponElimina
 9. Quants records amb el Vicsvaporub. Recordo que de nen tenia un escenari dels Masters del Universo que atrapava al He-Man de torn i li tirava al damunt una gran dosi de blandiblu. Un dia se'm va acabar i vaig decidir usar vicksvaporub i l'òstia que va fotre'm mun pare va ser antològica. Tot i que a vegades sospito que no es va enfadar pel vicks sinó per la caputxa de làtex que vaig trobar-hi al costat i que vaig usar com a casc del he-man...

  ResponElimina
 10. jo em quedo amb la idea de que el Vicsvaporub enganya al cervell.

  Saben quan baixen el portal del àngel i abans de girar cap a portaferrissa els hi ve un lleuger (si estan de sort) aroma MOLT dolç.. com de xocolata?

  no són les crepes amics meus.. és el màrketing que els hi enganya el cervell.

  -a mi les olors fortes tb em maregen.. mai m'han posat vicsvaporub...- potser per això estem així...¬¬

  vagin amb Déu.

  ResponElimina
 11. Jo vaig estar enganxat al Vicks VapoRub, quina bona olor que feia. Així estic ara...

  ResponElimina

 
ir arriba